Relatiemarketing & eventmanagement

De waarde van klantrelaties en daarmee relatiemarketing is nog wel eens een ondergeschoven kindje binnen de marketing. Relatiemarketing gaat over een sterke band bouwen met je klant, zodat deze trouw aan jou blijft en je het juiste aanbod kunt doen op het juiste moment. Het is een vorm van marketing die de nadruk legt op klantbehoud en klanttevredenheid, in plaats van de focus te leggen op verkooptransacties. Een van de kanalen die kan worden ingezet voor relatiemarketing zijn o.a. de live events. Het uitvoeren van events is een aparte discipline en vaak op projectbasis. FIE gelooft in persoonlijke marketing en heeft dan ook veel ervaring in relatiemarketing en events.

1. Relatiemarketing

Het is een vorm van marketing die de nadruk legt op klantbehoud, klantenbinding en klanttevredenheid, in plaats van de focus te leggen op verkooptransacties. Het is van groot belang klanten te behouden, het is immers goedkoper dan nieuwe klanten werven. Ook zijn trouwe klanten de perfecte ambassadeurs van je product of dienst; mond-tot-mondreclame werkt nog steeds heel goed. FIE kan in relatiemarketing ondersteuning bieden of het zelfstandig uitvoeren van;

  • Relatiegeschenken
  • Sales acties
  • Direct Mailing verzorgen
  • Crowdfunding acties
  • Retentie acties, herhaling- of andere aankopen van bestaande klanten

2. Eventmanagement

Evenementen organiseren voor je klanten is een effectieve en zichtbare manier om een duurzame relatie met je klanten en doelgroep op te bouwen. Klanten die naar je event komen, ontmoet je face-to-face. Het opzetten van een event die toegevoegde waarde heeft, voldoende bezoekers heeft en ook wat oplevert is een hele klus. Belangrijk is dat events en bijeenkomsten passen binnen je strategie, dat het concept past bij de identiteit van de ondernemer en een doelstelling heeft.

Vanuit de werkervaring van FIE is er veel kennis op het gebied van gastheerschap,  horeca, standbouw en events. Met een gedegen planning verzorgt FIE jouw event. Van het idee of concept, budget, draaiboek en promotie  tot aan ondersteuning en uitvoering op de werkvloer. Elk event verschilt in doelstelling of het nu gaat om een netwerkbijeenkomst, beurs, workshop, lezing, productlancering, interne meeting of een klantendag. FIE verzorgt het.

Coaching & Advies

Coaching, een sparring partner of advies nodig? Of ben je starter, wil je groeien of heb je marketing- of communicatievraagstukken?  Ik ondersteun, stuur en reflecteer.

Public relations

Door promotie middels diverse netwerken, kanalen en contacten toe te passen kunnen we samen je netwerkwerk vergroten. PR is belangrijk, want het ‘vermenselijkt’ je verkoop.

Marketing strategie

Met marketing speel je in op de markt en jouw merkbeleving. De uitingen die je tactisch gebruikt, wil je laten aansluiten bij wie je bent. Met als doel verkopen, bezoekers of bekendheid genereren.