Expertise

De expertise van FIE wordt gekenmerkt door haar uitgebreide kennis, ervaring en vakbekwaamheid in marketing en communicatie en stelt in staat om bij bedrijven uitdagingen te analyseren, te vereenvoudigen en op te lossen.

Ondernemers inspireren en meedenken in de stappen naar succes.

Ik wil graag ondernemers in uiteenlopende branches adviseren over on- en offline marketing communicatie. Via de missie, visie en strategie van jouw onderneming. En met het maken van een gedegen marketing- en communicatiestappenplan, bepaal ik de inzet van de juiste communicatie middelen van uitvoering tot productie.

Marketing strategie

Met marketing speel je in op de markt en jouw merkbeleving. De uitingen die je tactisch gebruikt, wil je laten aansluiten bij wie je bent. Met als doel verkopen, bezoekers of bekendheid genereren.

Branding

Jouw merk, moet ervoor zorgen dat marketing activiteiten een goed gevoel oproepen. Met het ontwikkelen van merkidentiteit matchen wij de brand, met je uitstraling naar de buitenwereld.

ON- en OFFLINE COMMUNICATIE

Als het fundament van de marketingstrategie is bepaald kan er gewerkt worden aan het communicatieplan. Hierin bepalen we, vanuit strategie, welke media on- of offline wordt ingezet.

RELATIEMARKETING & EVENTMANAGEMENT

Relatiemarketing legt nadruk op klantbehoud en klanttevredenheid. Een event kan ook onderdeel zijn van relatiemarketing. Organisatie en uitvoering van events kan FIE verzorgen.

Public relations

Door promotie in of via diverse netwerken, kanalen en contacten toe te passen kunnen we samen je netwerkwerk vergroten. PR is belangrijk, want het ‘vermenselijkt’ je verkoop.

Coaching & Advies

Coaching, een sparring partner of advies nodig? Of ben je starter, wil je groeien of heb je marketing- of communicatievraagstukken?  Ik ondersteun, stuur en reflecteer.

Frequently Asked Questions

In deze FAQ staan antwoorden op de meest gestelde vragen. Wens je hulp of heb je advies nodig, of kan je wel wat structuur en regelmaat gebruiken? Neem contact op met FIE.

 

HOE BEPAAL IK MIJN MARKETINGPLAN?

Met marketing en communicatie, kunnen we inspelen op de behoeften van zowel huidige als potentiële klant. Een marketingplan helpt ons om, met de juiste focus, te verdiepen in de markt. In het marketingplan formuleren we; doelgroepen, concurrenten, doelen en doelstellingen, strategie, product/dienst en communicatie. Door inzet van je juiste communicatie die matcht met jouw kernwaarden wordt alles een geheel. Met deze manier van communicatie met bijbehorende kanalen, kan jouw onderneming zich positioneren in alle competenties en autoriteit creëren, hetgeen de kans vergroot dat de potentiële klant voor uw bedrijf kiest.

WAT IS MARKETING STRATEGIE?

Met een marketingstrategie stel je doelen om bijvoorbeeld meer te verkopen of meer bekendheid of bezoekers te genereren. Aan de hand van een aantal gesprekken ontwikkelen we jouw visie, missie, strategie en jouw marketingplan.

WELKE ON-EN OFFLINE DIENSTEN KAN FIE LEVEREN?

FIE kan met de inzet van on- en offline diensten de communicatie rondom jouw onderneming delen via online of offline kanalen. Hierbij kan je gebruik maken van contentmarketing, social media, nieuwsbrieven, events, PR en relatiemarketing.

HOE MAAK IK EEN COMMUNICATIEPLAN?

Is je missie, visie en strategie helder? Dan maken we aan de hand van de doelstellingen een communicatieplan. Hierin bepalen we wat we communiceren en via welke kanalen. De uiteindelijke content kan aan de hand van een basis kalender worden ingevuld.

KAN FIE MIJN SOCIAL MEDIA VERZORGEN?

Jazeker! Het verzorgen van social media ter ontzorging van de ondernemer doe ik graag. Aan de hand van een contentplan geven we invulling aan jouw social media.

WAT HOUDT PUBLIC RELATIONS IN?

Met Public Relations wil je publiciteit generen en daarmee je imago in stand te houden of te verbeteren. Het omvat meerdere activiteiten die een specifieke boodschap bij een doelgroep proberen te brengen. Je voert een actief informatiebeleid.

WAAROM PR GEBRUIKEN?

Public Relations kan je in je communicatieplan inzetten om jouw doelgroep te informeren of te beïnvloeden met behulp van tekst, social media, advertenties, publiciteit en promoties. Belangrijk is dat je als ondernemer weet waar je doelgroep zich bevindt. Zo kunnen we PR goed inzetten.

IK HEB HULP NODIG BIJ MIJN EVENT.

Hulp nodig bij uitvoering van jouw event? Van het idee of concept, budget, draaiboek en promotie  tot aan ondersteuning en uitvoering op de werkvloer. Elk event verschilt in doelstelling of het nu gaat om een netwerkbijeenkomst, beurs, workshop, lezing, productlancering, interne meeting of een klantendag. FIE verzorgt het.

HOE BEHOUD IK MIJN KLANTEN?

Met relatiemarketing bouw je aan de relatie met de klanten. Met het opbouwen van een sterke band met je klant, zorgt ervoor dat deze trouw blijft. Het is een vorm van marketing die de nadruk legt op klantbehoud en klanttevredenheid, in plaats van de focus te leggen op verkooptransacties.

IS ER VERSCHIL TUSSEN NETWERKEN EN RELATIEMARKETING?

Netwerken en relatiemarketing ligt dicht bij elkaar, waar je bij netwerken niet direct iets wenst te verkopen en vaak nog contacten moet leggen. Bij relatiemarketing is er al spraken van een ‘relatie’.

.