Tip Netwerken. Er zijn maar weinig mensen die dat leuk vinden

Netwerken, de een vindt het ongemakkelijk, maar ik krijg er enorm veel energie van. Maar aan het einde van de dag ben, ook ik, toch ook wel ‘vol’ van alle indrukken.
Hoe begin je nou met netwerken? Ik geef je alvast 3 tips.

1.Bepaal je netwerkdoel

Wat wil je bereiken met behulp van jouw netwerk? Stel jezelf kleine doelen, zodat je meteen gericht aan de slag kunt gaan. Je doel kan zo simpel zijn als ‘drie nieuwe mensen leren kennen in mijn branche’.

2.Verken je eigen netwerk en maak een overzicht.

Begin met rondkijken in je directe omgeving: familie, vrienden, (oud)klasgenoten, (oud)collega’s, kennissen op sport of andere verenigingen. Fris ook vroegere contacten weer eens op. Schrijf uit iedere groep minimaal vijf mensen op die je misschien verder zouden kunnen helpen. Want ook zij hebben carrières!

3.Je hebt je doel bepaald. Maak dan een top vijf van je contacten die je kunnen helpen met het behalen van jouw doel.

En dan? Tijd om tot actie over te gaan! Ga even koffie drinken, samen lunchen of begin met een small talk telefoongesprek. Natuurlijk stuur je daarin naar het doel van het gesprek. Dus ga erop uit een spreek af voor een kop koffie.

Meer tips? Ik ben gek op koffie!